Måla Ivar skåp och fondvägg i samma kulör

Mini-makeover med färg

Har ditt hem sett likadant ut lite för länge? Kanske hade ett rum eller två verkligen mått bra av en rejäl uppfräschning, men du saknar både tid och pengar för att byta ut hela möblemanget och dra igång en stor renovering.

Smarta knep

I så fall har vi ett antal smarta knep på lager som med minimal ansträngning gör vanliga, tråkiga rum kreativa och inbjudande. Det enda du behöver är lite färg och fantasi – sen är det bara att sätta igång med din mini-makeover!

Mal Billy skab

En kulörkollektion att experimentera med

Som inspiration till din mini-makeover har vi även tagit fram en kulörkollektion med fina nyanser som kan kombineras fritt efter din personliga smak och inredningsstil. Ton-i-ton är en stark kulörtrend som i kollektionen representaras av ett antal neutrala nyanser – Creamy Coconut, Cool Sand, Sandcastle och Smoked Oak.

I kombination med de ljusa pastellerna Vanilla Cream, Cool Mint och Soft Blush samt den fylliga mörkgröna kulören Ocean Green ger dessa baskulörer enkelt ett stilsäkert resultat.

Mal Billy skab i en  grøn farve

Minimakeover #1 Måla fondvägg på nytt sätt

Har du en hörna i ditt hem som inte tillför någonting? Fondväggen är ju en klassiker när det ska väckas liv i sömniga rum – inte så konstigt med tanke på hur stor skillnad lite färg faktiskt kan göra.

En vägg kan ju dessutom lätt målas över om du skulle råka tröttna på kulören. Med ”den nya fondväggen” tar vi konceptet ett steg längre och får ett resultat som känns både tidsenligt och spännande.

Rätt kunskap och bra produkter hjälper dig lyckas. Läs mer om hur du målar fondvägg här. (link to page ….)

Minimakeover #2 Måla dörren och skåpet

Genom att måla in dörren och Ikea-skåpet Ivar framför fondväggen i en snickerifärg med samma kulör som väggen skapas en stilren och medveten helhet. Att måla insidan av skåpet i en utstickande kulör är ett effektivt sätt att ge spanning och dynamik till en enkel möbel. Vi rekommendarar kulör Creamy Coconut. Mässingsbenen ger skåpet en mer exklusiv känsla som plockas upp av de dekorativa ljusstakarna. Lätt fixat med metallspray, som du hittar i hobbyaffärer eller på byggvaruhus.

Kulörer laddas…